Visites a pagès

  • Category:
  • Date: 05 juny 2019

VISITES A PAGÈS

Junt amb productors, elaboradors, restauradors i altres col·laboradors, formem part de l’Associació Agroalimentària de Cerdanya. Units sota aquest mateix paraigües, hem posat en valor el producte i la gastronomia locals de qualitat, fomentant l’economia circular, l’agricultura sostenible i la producció d’aliments respectant el nostre entorn, per poder fer front al canvi climàtic.

 

VISITES A PAGÈS

Quan compres directament a pagès coneixes la persona que cuida els aliments que et menjaràs, com i on les ha fet créixer. Al parlar amb ella, pots preguntar-li sobre allò que m’encurioseix o et preocupa: com han estat cuidats aquests aliments o animals? poden les gallines pondre ous sense un gall? quines són les fruites i verdures de cada temporada? són autòctones de la zona?…
Al visitar la granja t’impregnes de la cultura local i del paisatge que estàs contribuint a conservar cada vegada que menges. D’aquesta manera es crea un lligam entre tu i la pagesa o productora. Amb aquest petit gest fas que un altre model de producció i consum sigui possible, més compromès amb les persones i més el respectuós amb l’entorn.

Així doncs, si valores la nostra pagesia, si vols conèixer com és la vida a pagès, com s’elaboren els productes locals de la nostra comarca i vols consumir d’una manera més responsable, pots consultar el programa i comprar les teves entrades a Visites a pagès.