Patrimoni Arquitectònic

  • Category:
  • Date: 05 juny 2019

PATRIMONI ARQUITECTÒNIC

Desde la época del romans la Cerdanya ha estat un territori estratègic, per on discorria l’anomenada Strata Ceretana, que avui en dia coneixem com a Camí de Sant Jaume, principal via de comunicació entre la fèrtil plana de Lleida i el pas natural a França. Terra disputada per bàrbars, sarraïns, carolingis en el segle VIII, i la invasió Càtara a finals del segle XII.

Caminar o pedalar per la Cerdanya és descobrir tot aquest llegat històric, arquitectònic i artístic que ens han deixat en diferents èpoques les diferents civilitzacions des de la prehistòria, passant pel romànic, barroc o gòtic, fins l’actualitat. Una molt bona excusa per descobrir aquesta àmplia vall, els seus prats, camins ancestrals, pobles medievals i antics masos ara caiguts en l’oblid.

Rutes de Les Claus de les Esglésies de la Cerdanya

Us recomanem les rutes de Les Claus de les Esglésies de la Cerdanya, activitat organitzada des del Patronat Comarcal de Turisme de Cerdanya. Podràs visitar les esglésies més emblemàtiques de la vall acompanyat d’una guia especialista en el patrimoni del Pirineu. En el recorregut de la Solana podràs conèixer les esglésies de Santa Maria d’All (Isòvol), Santa Maria de Quadres (Isòvol), Santa Cecília de Bolvir i Sant Climent de Talltorta (Bolvir) i en el recorregut de la Obaga les esglésies de Santa Maria de Talló (Bellver de Cerdanya), Sant Julià de Pedra (Bellver de Cerdanya), Sant Joan Baptista de Riu de Cerdanya i Sant Pere d’Alp. Hem elaborat un calendari amb les visites i t’hi pots inscriure des de la seva web.