Banys de bosc o Shinrin-Yoku

Bany de bosc Avetosa Parc Natural Cadí Cal Calsot

BANYS DE BOSC,
SHINRIN-YOKU

Segurament, si els arbres ens parlessin et dirien que relaxis la ment, mentre ells t’omplen de serenor i et recorden que, més enllà de les parets de casa i de les pantalles digitals, hi ha un món natural al que abraçar-se.

Els arbres són molt més del que els humans veiem. Uns éssers que s’ajuden i s’interconnecten, que encara que inerts i vegetatius davant dels nostres ulls, són capaços de donar i oferir-nos molt. Amb el Shinrin Yoku, o Bany de Bosc ens beneficiarem d’aquests efectes positius que ens aporta la natura sobre la nostra salut.

Combina la teva estada a Cal Calsot amb una experiència de Bany de bosc i tornaràs a casa com una persona renovada. En el bany de bosc connectaràs d’una manera especial amb la natura, activaràs els teus sentits i et sentiràs més conscient.

Condicions: Grup mínim de 6 persones
Preu de la sessió de Bany de bosc: 30€

Què és un bany de bosc?

El Bany de Bosc o Shinrin-Yoku, en japonés, és fer una immersió en la natura acompanyats d’un guia que ens ajuda a despertar els nostres sentits anestesiats per la nostra forma de vida actuals. Els sentits són l’eina principal per a poder connectar amb el nostre entorn present i actual, és a dir, per a poder ser conscients de l’aquí i l’ara. El Bany de Bosc és un procés de reconnexió amb la natura que t’ajudarà desconnectar d’un estat “negatiu” d’ansietat, estrès, fatiga… i a connectar-te a un estat “positiu” de tranquil·litat , benestar, i vitalitat.

entorn_bany de bosc

La medicina del bosc

Japó, que lidera les investigacions científiques en Medicina Forestal, ha demostrat que a causa de les característiques físiques i bioquímiques del bosc, els Banys de Bosc són una medicina per a les persones doncs tenen importants beneficis en l’àmbit fisiològic i psicològic:

 

  • Millora del sistema cardiovascular i l’estat de benestar, relaxant el sistema nerviós, aportant vitalitat i reduint l’estrès.
  • Millora de l’atenció, la concentració, la creativitat, la memòria, la qualitat de la son.
  • Millora de les emocions positives augmentant de la teva vitalitat, energia, benestar, la relaxació/tranquil·litat i positivisme.
Bany de bosc Grup Biotopnatura Cal Calsot
Bany de bosc Biotopnatura Cal Calsot

“Els arbres són santuaris. Qui sàpiga com parlar-los i sàpiga com escoltar-los pot aprendre la veritat.”

Hermann Hesse

Isabel Verdaguer

“Des de ben petita vaig estar envoltada per la natura. En aquella època vaig reconstruir amb els meus pares una casa a la muntanya al Pre-Pirineu. Allí passava llargues estades on escrivia, llegia, i aprenia a sentir, estimar i respectar la Natura. Amb molta curiositat vaig voler apropar-m’hi fent senderisme i alpinisme observant els paisatges, els animals i les plantes que m’envoltaven. Observava i sentia la forma de comunicar-se del món vegetal i els seus beneficis. Finalment tot aquest aprenentatge em va servir per a fer un apropament més terapèutic a la natura amb la pràctica del Bany de Bosc”.

Isabel Verdaguer Foz, Forest Therapy Guide.
Banydebosc.com

Isabel Verdaguer, guia especialitzada en Banys de Bosc, t’acompanyarà en aquest viatge perquè puguis reconnectar amb la natura, obrir-hi vincles per a poder potenciar els seus beneficis fisiològics i psicològics que ens aporta. T’aproparàs a la natura d’una altra manera, reaprenent a relacionar-te amb ella, coneixent el seu valor intrínsec. El Bany de bosc t’ajudarà a canviar la teva actitud i a caminar d’un altre manera per la vida.

REGALA

Vols combinar una estada a Cal Calsot amb un Bany de Bosc o regalar l’experiència?

GRUPS

Tens una empresa petita i vols treballar la unió de grup, connectant amb les persones en un l’entorn natural i saludable?