LA CASA

Cal Calsot és un allotjament petit amb capacitat per a 12 persones, distribuïdes en 4 habitacions dobles, 1 triple / quàdruple. La sala d’estar, el menjador i el jardí són els espais comuns on, si et ve de gust, podràs compartir converses i experiències amb els altres hostes.

Com que busques tranquil·litat, hem trobat convenient limitar l’edat, per tant, si vols venir amb menors, han de tenir com a mínim 12 anys i podreu allotjar-vos a l’habitació familiar.

Cal Calsot és una casa pairal típica de la Cerdanya de finals del S. XIX, símbol i testimoni de la vida de camp que ha perdurat durant segles al Pirineu, memòria d’un mode de vida ancestral avui desaparegut. Actualment està catalogada com a Patrimoni Cultural Català.

Mai ha estat deshabitada, però en arribar-hi nosaltres li vam donar una nova vida.

Les habitacions

Vam reformar la casa per al seu nou ús tenint en compte la sostenibilitat, la qualitat, el confort i la simplicitat, sempre respectant l’arquitectura i l’estructura originals, aportant la nostra creativitat dissenyant els espais, creant una part del mobiliari i triant curosament cada objecte, cada detall de la casa.

Reserva l’habitació que vulguis, són totes lluminoses, sense televisor, sense soroll, de disseny racional que transmet calma perquè hi ha allò que és essencial. Són confortables, et pots descalçar si et ve de gust, el terra és de fusta i càlid, amb un bany funcional, modern i una dutxa àmplia i prou espaioses com perquè puguis practicar ioga.

El jardí salvatge

Una gran portalada descobreix el conjunt dels tres edificis de Cal Calsot: la casa, el paller i la cort, envoltats per l’era, que és l’espai on antigament es manejava el bestiar o s’hi batia el cereal, entre d’altres tasques.

Avui l’era s’ha convertit en un jardí de caràcter experimental, on hi aportem les espècies de plantes locals del nostre entorn més proper, juntament amb les plantes aromàtiques amb què condimentem la nostra cuina.

Hi pots llegir, conversar, escoltar el cant dels ocells o simplement descansar sota l’ombra del til·ler quan fa calor, o escalfar-te al sol durant les estacions més fredes.

Cada època de l’any té el seu encant, els seus colors i la seva llum, el jardí canvia, es transforma i evoluciona. Gaudeix-lo!

Sala d’estar i menjador

És un espai ampli i diàfan on conviuen dues estances.

Gaudeix de la càlida llum que entra dels dos balcons, amb vistes al jardí i a la serra del Cadí, dels còmodes sofàs, l’estufa de llenya a l’hivern i d’una única i gran taula al voltant de la qual al matí t’acabaràs de despertar amb l’aroma del cafè i el pa acabat de torrar, a mitja tarda podràs jugar una partida d’escacs i al vespre assaboriràs el sopar que t’haurem preparat, tot conversant i comentant la jornada amb els altres hostes.

Trobaràs també un racó dedicat a la biblioteca, petit refugi per als que voleu aprofundir en el coneixement sobre l’entorn, flora, fauna, història i llegendes del territori, així com informació sobre les activitats que hi podeu fer.

Magatzem / taller
per a cicloturistes i senderistes

Si véns en bicicleta, portes esquís o material per senderisme, disposes d’aquest espai per poder-lo deixar. Hi trobaràs també un petit taller per a fer petites reparacions: bomba per inflar rodes, safareig per netejar les botes i radiador per assecar-les, així com estenedor.

Et cal netejar la bicicleta, necessites servei de bugaderia, o conèixer rutes properes? Demana’ns-ho i t’ajudarem encantats.

Petits gestos per a reduir el nostre impacte en el medi

  • Calefacció per terra radiant, més confort i menys consum d’energia
  • Il·luminació LED i llums de baix consum
  • Ús de panells solars tèrmics per a la calefacció i l’aigua calenta
  • Reguladors de pressió d’aigua a les aixetes
  • Serveis amb sistema de doble descàrrega
  • Productes de neteja amb els segells Eco-Label Europeu i Cruelty-free que garanteixen que els productes siguin poc agressius pel medi ambient i la salut de les persones, sense testar en animals
  • Canalització i recollida de l’aigua de pluja per regar
  • Fem compost amb les restes orgàniques i reciclem tota la resta
  • Casa lliure de fum