NOSALTRES

Un dia vam decidir viure lluny de la ciutat, amb un ritme més pausat i de forma més sostenible. L´any 2012 vam fer realitat el nostre somni i vam posar en marxa Cal Calsot, una petita casa rural ubicada a Montellà, als peus del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Som la Lidia i el Marc i ens agradarà tenir-te a casa!

Tots dos venim del món de l’art i, després de viure a Barcelona prop de vint anys, ens vam adonar que necessitàvem alguna altra cosa.

Cal Calsot ens ha donat l’oportunitat de començar una nova vida i crear un projecte des de zero, més a prop de la natura, amb un altre ritme, lluny de la ciutat i del soroll.

Un projecte on poder donar ales a la nostra creativitat i transmetre la nostra manera de viure, respectant l’entorn i la cultura local.

El projecte

Un bon amic ens va acompanyar en aquest camí i junts vam poder crear l’essència de Cal Calsot, allò intangible que queda reflectit en molts dels detalls que trobaràs quan vinguis a casa nostra.

Ens vam imaginar la casa rural ideal, pensant en totes aquelles coses que ens agraden: la natura, els bons formatges, el bon vi, conversar, llegir, el silenci, els cels estrellats, l’aire pur, la neu, l’art, la música, el ioga i caminar.

Cal Calsot ens ha portat a conèixer gent apassionada pel que fa, persones que recuperen oficis ancestrals, que teixeixen, que elaboren formatges, melmelades; que treballen la fusta, modelen el fang; que cuiden el bestiar, treballen la terra i ens proporcionen aliment. Persones que treballen amb les mans i el cor.

Les hem fet partícips del nostre projecte. Darrere de cada objecte o producte hi ha una persona i una història, i totes elles ens ajuden a fer de Cal Calsot el que hem volgut que sigui.

Ara vivim on ens agrada i el nostre somni s’ha fet realitat.
Vols compartir-lo?

Experiència

Enfilaràs la carretera petita que va a Montellà i després d’un del revolts, et sorprendrà la cara nord de l’imponent Cadí, els prats abans d’entrar al poble, amb el bestiar, l’aire pur, la nostra casa…

Ens agrada tenir cura de les persones que ens visiten i per això t’acollirem en arribar, preparem l’esmorzar, cuinarem el sopar amb productes saludables, bio i locals i et recomanarem on anar i què fer.

En entrar a casa ens canviarem el calçat de carrer per un de més còmode.
Si és hivern et rebrem amb l’estufa de llenya encesa i podràs prendre una infusió.

Si fa més bon temps podràs sortir a l’era i sentir els ocells i les esquelles de fons.
I els mesos de més calor podràs gaudir de les nits fresques de la muntanya i del cels estrellats.

Nosaltres vivim a la mateix casa i si et cal qualsevol cosa estem al costat. Ara bé, si el que vols és intimitat no sabràs si hi som.

Recupera aquell llibre, deixa’t acariciar pel sol, que el temps s’aturi, abandona l’estrès, i baixa el ritme. Tens wi-fi si vols, però si t’atreveixes, desconnecta de veritat!

Quan marxis hauràs desconnectat
i ben aviat desitjaràs tornar

Petits gestos per a reduir el nostre impacte en el medi

  • Reforma respectuosa amb l’estructura de l’edifici, recuperant i emblanquinant amb calç els murs originals de pedra
  • Pintures minerals i tractaments per a la fusta no contaminants i saludables per a les persones
  • Materials naturals com la fusta, la pedra, la llana, el cotó i el lli en els tèxtils
  • Aïllants tèrmics i acústics biodegradables amb làmines de suro
  • Subministrament d’energia verda de la cooperativa Somenergia
  • Promoció del transport públic. Si arribes en tren, bus, o si viatges a peu, a cavall o en bicicleta t’oferim un descompte!* (sempre i quan ens reserveu directament)
  • Col·laboració amb projectes empresarials d’integració social, amb ocupació de persones de col·lectius desfavorits, com la bugaderia de la Cooperativa Nougrapats a la Seu d’Urgell o de l’empresa tèxtil Teixidors a Terrassa.
  • Treball en xarxa amb diferents associacions amb les quals compartim valors: Associació Agroalimentària de la Cerdanya, Fundación Ecoagroturismo i Somenergia