SOSTENIBILITAT

Passat

Ja als anys 90, quan els masovers es van jubilar i els propietaris hi tornen per viure, ho fan amb una consciència ecològica i sostenible. Són ells els que canalitzen i emmagatzemen l’aigua de pluja, van ser dels primers en fer ús d’energies renovables instal·lant plaques solars per a escalfar l’aigua de la casa i fan la conversió de la granja de Cal Calsot a producció de vedella ecològica.

Present

Quan els presentem la nostra proposta, els encaixa perfectament i Cal Calsot segueix endavant amb una nova finalitat, deixant de ser una casa de pagès per transformar-se en una casa rural sostenible i respectuosa amb el medi ambient amb noves persones al capdavant però amb la mateixa filosofia, com ha estat sempre des de ja fa quasi 200 anys!

L’any 2010 iniciem la reforma per convertir Cal Calsot en un allotjament rural responsable, sostenible i respectuós amb el medi ambient posant en valor:

El treball en xarxa amb els productors i artesans del territori impulsant així l’economia local.

Els aliments saludables, ecològics, de temporada i proximitat.

L’ús d’energies renovables, reduint el consum energètic i la contaminació ambiental.

La conservació del patrimoni arquitectònic de Cal Calsot, amb una reforma de la casa respectuosa amb l’arquitectura i el medi ambient.

El patrimoni natural del nostre entorn promovent activitats ecoturístiques amb el màxim de respecte mediambiental, acompanyats de guies locals que coneixen a fons el territori.

La cura per l´entorn intentant minimitzar el nostre impacte seguint el model de les 5R: “Rebutjar, Reduir, Reutilitzar, Reparar i Reciclar”.

Gaudiràs de l’experiència de viure en una casa rural sostenible
on ens esforcem per minimitzar el nostre impacte.

Ens ajudes a aconseguir-ho?

Petits gestos per a reduir el nostre impacte en el medi

  • Reforma respectuosa amb l’estructura de l’edifici, recuperant i emblanquinant amb calç els murs originals de pedra
  • Pintures minerals i tractaments per a la fusta no contaminants i saludables per a les persones
  • Materials naturals com la fusta, la pedra, la llana, el cotó i el lli en els tèxtils
  • Aïllants tèrmics i acústics biodegradables amb làmines de suro
  • Subministrament d’energia verda de la cooperativa Somenergia
  • Promoció del transport públic. Si arribes en tren, bus, o si viatges a peu, a cavall o en bicicleta t’oferim un descompte!* (sempre i quan ens reserveu directament)
  • Col·laboració amb projectes empresarials d’integració social, amb ocupació de persones de col·lectius desfavorits, com la bugaderia de la Cooperativa Nougrapats a la Seu d’Urgell o de l’empresa tèxtil Teixidors a Terrassa.
  • Treball en xarxa amb diferents associacions amb les quals compartim valors: Associació Agroalimentària de la Cerdanya, Fundación Ecoagroturismo i Somenergia