CAL CALSOT

Un dia vam decidir viure lluny de la ciutat, amb un ritme més pausat i de forma més sostenible. L´any 2012 vam fer realitat el nostre somni i vam posar en marxa Cal Calsot, una petita casa rural ubicada a Montellà, als peus del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Som la Lidia i el Marc i ens agradar tenir-te a casa!

Nosaltres

Tots dos venim del món de l’art i, després de viure a Barcelona prop de vint anys, ens vam adonar que necessitàvem alguna altra cosa.

Cal Calsot ens ha donat l’oportunitat de començar una nova vida i crear un projecte des de zero, més a prop de la natura, amb un altre ritme, lluny de la ciutat i del soroll.

Un projecte on poder donar ales a la nostra creativitat i transmetre la nostra manera de viure, respectant l’entorn i la cultura local.

El projecte

Un bon amic ens va acompanyar en aquest camí i entre els tres vam poder crear l’essència de Cal Calsot, allò intangible que queda reflectit en molts dels detalls que trobaràs quan vinguis a casa nostra.

Ens vam imaginar la casa rural ideal, pensant en totes aquelles coses que ens agraden: la natura, els bons formatges, el bon vi, conversar, llegir, el silenci, els cels estrellats, l’aire pur, la neu, l’art, la música, el ioga i caminar.

Cal Calsot ens ha portat a conèixer persones apassionades pel que fan, teixidors, artesans locals, formatgers, fusters, ceramistes, ramaders i pagesos, i els hem fet partícips del nostre projecte. Darrere de cada objecte o producte hi ha una persona i una història, i tots ells ens ajuden a fer de Cal Calsot el que hem volgut que sigui.

Ara vivim on ens agrada i el nostre somni s´ha fet realitat.
Vols compartir-lo?

Experiència

Enfilareu la carretera petita que va a Montellà i després d’un del revolts, us sorprendrà la cara nord de l’imponent Cadí, els prats abans d’entrar al poble, amb el bestiar, l’aire pur, la nostra casa…

Ens agrada tenir cura de vosaltres i per això us acollirem en arribar, preparem l’esmorzar, cuinarem el sopar amb productes saludables, bio i locals i recomanarem on anar i què fer.

En entrar a casa ens canviarem el calçat de carrer per un de més còmode.
Si és hivern us rebrem amb l’estufa de llenya encesa i podreu prendre una infusió.

Si fa més bon temps podreu sortir a l’era i sentir els ocells i les esquelles de fons.
I els mesos de més calor podreu gaudir de les nits fresques de la muntanya i del cels estrellats.

Nosaltres vivim a la mateix casa i si us cal qualsevol cosa estem al costat.
Ara bé, si el que voleu és intimitat no sabreu si hi som.

Recupera aquell llibre, deixa’t acariciar pel sol, que el temps s’aturi, abandona l’estrès, i baixa el ritme. Tens wi-fi si vols, però si t’atreveixes, desconnecta de veritat!

Quan marxeu haureu desconnectat
i ben aviat desitjareu tornar

Gaudireu de l’experiència de viure en un allotjament
on ens esforcem per minimitzar el nostre impacte.
Ens ajudes a aconseguir-ho?

Sostenibilitat

Passat

Cal Calsot té molta història, ja als anys 80, quan els masovers es van jubilar i els propietaris hi tornen per viure, ho fan amb una consciència ecològica i sostenible. Són ells els que canalitzen i emmagatzemen l’aigua de pluja, escalfen l’aigua amb el sol i engeguen la granja de vedella ecològica.

Present

Quan els presentem la nostra proposta, els encaixa perfectament i Cal Calsot segueix endavant amb una nova finalitat, amb noves persones al capdavant però amb la mateixa filosofia, com ha estat sempre des de ja fa quasi 200 anys!

L’any 2010 iniciem la reforma per convertir Cal Calsot en un allotjament rural responsable, sostenible i respectuós amb el medi ambient posant en valor:

El treball en xarxa amb els productors i artesans del territori impulsant així l’economia local.

Els aliments saludables, ecològics, de temporada i proximitat.

L’ús d’energies renovables, reduint el consum energètic i la contaminació ambiental.

La conservació del patrimoni arquitectònic de Cal Calsot, amb una reforma de la casa respectuosa amb l’arquitectura i el medi ambient.

El patrimoni natural del nostre entorn promovent activitats ecoturístiques amb el màxim de respecte mediambiental, acompanyats de guies locals que coneixen a fons el territori.

La cura per l´entorn intentant minimitzar el nostre impacte seguint el model de les 5R: “Rebutjar, Reduir, Reutilitzar, Reparar i Reciclar”.

Petits gestos per a reduir el nostre impacte en el medi

  • Reforma respectuosa amb l’estructura de l’edifici, recuperant i emblanquinant amb calç els murs originals de pedra
  • Pintures minerals i tractaments per a la fusta no contaminants i saludables per a les persones
  • Materials naturals com la fusta, la pedra, la llana, el cotó i el lli en els tèxtils
  • Aïllants tèrmics i acústics biodegradables amb làmines de suro
  • Subministrament d’energia verda de la cooperativa Somenergia
  • Promoció del transport públic. Si arribes en tren, bus, o si viatges a peu, a cavall o en bicicleta t’oferim un descompte!* (sempre i quan ens reserveu directament)
  • Col·laboració amb projectes empresarials d’integració social, amb ocupació de persones de col·lectius desfavorits, com la bugaderia de la Cooperativa Nougrapats a la Seu d’Urgell o de l’empresa tèxtil Teixidors a Terrassa.
  • Treball en xarxa amb diferents associacions amb les quals compartim valors: Associació Agroalimentària de la Cerdanya, Fundación Ecoagroturismo i Somenergia